X
Επικαιρότητα

Έφτασε τις 750.000 μονάδες τo Opel Insignia

Σηματοδοτώντας την παραγωγή 750.000 οχημάτων της ναυαρχίδας της Opel, μία ξεχωριστή έκδοση πέρασε από το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Rüsselsheim.

Σηματοδοτώντας την παραγωγή 750.000 οχημάτων της ναυαρχίδας της Opel, μία ξεχωριστή έκδοση πέρασε από το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Rüsselsheim.

Η ομάδα τελικής κατασκευής του μοντέλου με επικεφαλής τον διευθυντή του εργοστασίου Axel Scheiben ήταν παρόντες στην εορταστική είσοδο ενός Insignia OPC Sports Tourer σε αποκλειστική απόχρωση OPC Arden Blue. Το επετειακό αυτό αυτοκίνητο είναι το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα του δημοφιλούς Insignia, διαθέτοντας κάτω από το καπό του τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 2.800 κ. εκ. της εταιρείας, απόδοσης 325 ίππων και με διαθέσιμη ροπή 435 Nm, η οποία «περνά» ειδικά για την περίσταση και στους τέσσερις τροχούς.

«Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για όλη την ομάδα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει το επιτυχημένο μας μοντέλο Insignia 750.000 φορές. Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά καθημερινά, δημιουργώντας εξαιρετικά αυτοκίνητα κορυφαίας ποιότητας», δήλωσε Axel Scheiben. Θυμίζουμε πως η ναυαρχίδα της Opel κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Rüsselsheim.

Ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία του Insignia για όλη την εταιρεία: «Το Insignia είναι η ναυαρχίδα μας και επομένως το κόσμημα της μάρκας μας. Αυτό το αυτοκίνητο αποδεικνύει τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο σχεδίασης, τεχνολογίας και ποιότητας. Το Insignia έχει παίξει βασικό ρόλο στη δυναμική επιστροφή της Opel».

Το Opel Insignia, που κέρδισε τον τίτλο «Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 2009, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του, έγινε ακόμα πιο δημοφιλές από τότε που η δεύτερη γενιά κυκλοφόρησε στην αγορά στα τέλη του καλοκαιριού του 2013. Μέχρι σήμερα, η νέα έκδοση έχει πουλήσει πάνω από 155.000 αντίτυπα, ενώ μόνο πέρσι, η Opel πούλησε πάνω από 100.000 Insignia, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 19%. Έτσι έγινε το τέταρτο σε δημοτικότητα μοντέλο της Opel.

Πέρσι, το μεσαίο μοντέλο της Opel σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία και πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη μεσαία Ευρωπαϊκή κατηγορία. Θυμίζουμε πως η οικογένεια Insignia κυκλοφορεί σε πέντε εκδόσεις, τις hatchback, notchback, Sports Tourer Station Wagon, Country Tourer Station Wagon και OPC. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών τύπων καυσίμου (βενζίνης, πετρελαίου ή LPG)  όσον αφορά στους κινητήρες, ενώ η βασική έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων αποδίδει 140 ίππους, διαθέτει Start/Stop και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!