X
Επικαιρότητα

Ecocity: Ζητά αυστηρούς ελέγχους

Αυστηρό έλεγχο στη διακίνηση καυσίμων και κρατική επέμβαση σε όλο τον κύκλο διανομής ζητά ο Εθελοντικός Οργανισμός Ecocity.

Αυστηρό έλεγχο στη διακίνηση καυσίμων και κρατική επέμβαση σε όλο τον κύκλο διανομής ζητά ο Εθελοντικός Οργανισμός Ecocity. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, θα παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της διακίνησης καυσίμων: Σε σημεία φόρτωσης καυσίμων, σε δρομολόγια βυτιοφόρων, σε σημεία παραδόσεων καθώς και σημεία στάσεων, σε έλεγχο κενών οχημάτων κατά την επιστροφή στις εγκαταστάσεις, με την ηλεκτρονική καταγραφή, την τιμολόγηση με κωδικοποίηση παραληπτών, τις καταγεγραμμένες δεξαμενές καυσίμων και επιβεβαίωση παραδόσεων ανάλογα με τα γεωγραφικά σημεία.
Η οργάνωση αναφέρει ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κλοπής ή νόθευσης καυσίμων, ανάλογα με τον διακινητή και τον παραλήπτη. Ο οργανισμός ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του αναφέροντας ότι η νοθεία και το λαθρεμπόριο είναι μία πληγή για τη χώρα, με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις και περιβαλλοντικό επηρεασμό γι αυτό και τονίζει ότι πρέπει οι μηχανισμοί του κράτους να κινητοποιηθούν περισσότερο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!