top icon
Επικαιρότητα

Δυνατότερη έκδοση της 4C ετοιμάζει η Alfa Romeo!

Η Μιλανέζικη φίρμα, θέλοντας να ενισχύσει το σπορτίφ προφίλ της μάρκας, ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εντυπωσιακή 4C.

Η Μιλανέζικη φίρμα, θέλοντας να ενισχύσει το σπορτίφ προφίλ της μάρκας, ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εντυπωσιακή 4C.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και με δεδομένες τις πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης του γκρουπ Fiat, HaraldWester, η Alfa Romeo ετοιμάζει μια πιο καυτή έκδοση της 4C, που πλέον πατά και επίσημα τους τροχούς της και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιρροής της μάρκας σε μια από τις πλέον σημαντικές, όσο και… δύσκολες αγορές της υφηλίου. Τι καινούργιο, λοιπόν, ετοιμάζουν οι Ιταλοί; Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο H. Wester, αναφερόμενος στον υπερτροφοδοτούμενο 1.800άρη κινητήρα της 4C, δήλωσε: «Είμαστε μόλις στους 136 ίππους ανά λίτρο, οπότε υπάρχει ακόμα περιθώριο για κάτι καλύτερο», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως μια δυνατότερη έκδοση της 4C βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γερμανός επικεφαλής του τμήματος R&D της εταιρείας επισήμανε με νόημα πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν… ανησυχίες αναφορικά με το πλαίσιο της 4C, το οποίο, όπως διαβεβαίωσε, μπορεί να «αντέξει» χωρίς περαιτέρω αλλαγές την παραπανήσια ισχύ του 1.75 TB κινητήρα. Άφησε ανοιχτό, ωστόσο, το ενδεχόμενο για μικρές αναβαθμίσεις στο σύστημα πέδησης της δυνατότερης Alfa Romeo 4C.

Σε αντίθεση με τις… ορέξεις των φανατικών alfisti (και όχι μόνο), το ντεμπούτο της δυνατότερης Alfa Romeo 4C δεν αναμένεται να συνοδεύεται από την υιοθέτηση χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, αφού, όπως ξεκαθάρισε ο Wester, «μια τέτοια κίνηση θα χάλαγε την όλη αρχιτεκτονική της 4C, θα κατέστρεφε το κορυφαίο πλαίσιό της». Όσον αφορά, τέλος, το πότε η δυνατότερη 4C θα δει το φως της δημοσιότητας, οι Ιταλοί της Alfa Romeo κρατούν –προς το παρόν τουλάχιστον- κλειστά τα χαρτιά τους._Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ