top icon
Επικαιρότητα

Δράση για να στηριχθεί ο κλάδος του αυτοκινήτου ζητά ο ΣΕΑΑ

Να αναλάβει πρωτοβουλίες για να περιοριστούν οι συνέπειες της διεθνούς ύφεσης στον κλάδο του αυτοκινήτου, καλεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης τάχθηκε υπέρ της παράτασης της μείωσης του Ειδικού τέλους Ταξινόμησης κατά 50% και μετά την 7η Αυγούστου.
 
Παράλληλα, τα μέλη του Συνδέσμου ζητούν να εφαρμοστεί η απόσυρση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων και η αντικατάστασή τους από νέα, σύγχρονης τεχνολογίας, μέτρο που θα αποφέρει αυξημένα έσοδα στο κράτος, θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στον κλάδο και θα ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές όσο και το περιβάλλον.
 
Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την τακτική του ελληνικού δημοσίου να φορολογεί την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τη χρήση του, ενώ προσέθεσε ότι ο ειδικός ετήσιος φόρος που επιβλήθηκε πρόσφατα αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξαρτώνται από τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων και όχι από τον κυβισμό του κινητήρα τους.
 
Παράλληλα, το Ίδρυμα Οικονομικών Βιομηχανικών Ερευνών παρουσίασε διάφορα σενάρια για την επίπτωση που θα είχε στην οικονομία αλλά και τον κλάδο του αυτοκινήτου, η εφαρμογή ή όχι του μέτρου της απόσυρσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2009 έως και το 2011.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ