top icon
Επικαιρότητα

Δωρεά 35 πυροσβεστικών οχημάτων από τη Mazda

Σημαντική συμβολή στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών θα έχουν η Mazda και η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ, δωρίζοντας 35 πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης σε ισάριθμους δήμους και κοινότητες της Ελλάδας.

Η τελετή παράδοσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών. «Ανάλογες πρωτοβουλίες και προσφορές αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ευθύνη του κράτους για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα πυροσβεστικά οχήματα Mazda BT-50 άμεσης επέμβασης έχουν εξοπλιστεί από την ΕΛΒΑΤ ΑΕΒΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Κορτέση με ειδικό εξοπλισμό πυρόσβεσης. Στα οχήματα έχει τοποθετηθεί το αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα STΜ 800013 που είναι σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε καρότσα pick-up, όπως το Mazda ΒΤ-50. Tο συγκρότημα αποτελείται από το πλαίσιο, την αντλία πυρόσβεσης, τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο βενζινοκινητήρα και τη δεξαμενή, χωρητικότητας 800 λίτρων.

Οι πυροσβεστικές μονάδες άμεσης επέμβασης χρησιμοποιούνται αρκετά χρόνια από δήμους και κοινότητες για δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα. Η Mazda και η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ έχουν παραδώσει περισσότερα απο 100 φορτηγά Mazda με πυροσβεστικές υπερκατασκευές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ