X
Επικαιρότητα

Δοκιμές εξέλιξης στο «Ρίνγκ» για το Audi SQ2

Η Audi «μετρά» τις δυνάμεις του επερχόμενου SQ2 στην «Πράσινη Κόλαση».

Κατά την προσφιλή της τακτική, η Audi προχωρά στην εξέλιξη μιας ακόμα έκδοσης με το διακριτικό «S» που για την περίσταση πατά» στο νέο Q2, οι ταπεινότερες εκδόσεις του οποίου δεν έχουν ακόμα πατήσει τους τροχούς του στο επίσημο δίκτυο της εταιρείας. Όπως φαίνεται και από το δίχως καμουφλάζ πρωτότυπο που «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό να γυρνά στην πίστα-ειδική διαδρομή του «μεγάλου» Nurburgring, οι σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα «μικρά» αδέλφια εστιάζονται στις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στον τροποποιημένο διαχύτη στο κατώτατο σημείο του πίσω προφυλακτήρα, στους μεγαλύτερους τροχούς, καθώς και στην πιο σπορτίφ σε αισθητική σκουρόχρωμη μάσκα.

Στα μηχανικά μέρη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα, ο οποίος θα είναι 2λιτρος, με τούρμπο και εκτιμώμενη ισχύ που δεν θα υπερβαίνει τους 300 ίππους. Ο 4κυλιδρος TFSI, που ουσιαστικά είναι ο ίδιος με εκείνον που κινεί σήμερα το Audi S3, θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς του νέου SQ2.

Μη κατονομαζόμενες πηγές αναφέρουν πως η Audi έχει στα σκαριά μια ακόμα πιο δυνατή και… άγρια παραλλαγή του μοντέλου, που θα φέρει τα γνώριμα αρχικά «RS». Καρδιά του RS Q2, θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο 5κύλινδρος κινητήρας του RS3, ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει περί τους 370 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!