top icon
Επικαιρότητα

Διπλώματα οδήγησης – ψηφιακά θα κατατίθενται τα δικαιολογητικά για την αντικατάστασή τους με νέου τύπου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας.

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη 18 Μαρτίου για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους. Στη συνέχεια οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και εγγράφων ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

3 driver license

Εντός του 2021 η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα φιλοδοξεί να επεκταθεί, ώστε να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών. Ακόμη, υπάρχει πρόταση θεσμοθέτησης της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος ή μοτοσικλέτας. Τουλάχιστον 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από απόσταση. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες ψηφιακής διακυβέρνησης και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατά τη χρονική περίοδο 2020–2021 συνολικά 170 και πλέον ψηφιακές υπηρεσίες, εκ των οποίων οι 50 αφορούν σε θέματα μεταφορών, έχουν ενταχθεί στο σύστημα πολυκαναλικής εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής ( http://pattikis.gr) και είναι διαθέσιμες μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη (http://gov.gr). Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

driver license

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ