X
Επικαιρότητα

Διεθνές τουρνουά τένις Status Athens Open 2008

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Αντώνη Λυμπέρη, ιδιοκτήτη των «εκδόσεων Λυμπέρη» δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά, σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Χάρη σε αυτή, η Ελλάδα αποκτά το δικό της διεθνές τουρνουά τένις, με την ονομασία Status Athens Open 2008, το οποίο εντάσσεται στα σιρκουί αγώνων ATP Challenger Series, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 120 τουρνουά σε 40 χώρες του κόσμου.

Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 35.000 έως 150.000 δολαρίων (23.800 έως 102.000 ευρώ) και αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο βήμα στον κόσμο του ATP για όλους τους επαγγελματίες τενίστες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι κορυφαίοι παίκτες στην παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ των οποίων οι Federer, Naval και Djokovic, ξεκίνησαν την καριέρα τους με νίκες στον εν λόγω θεσμό.

Με δεδομένα τα χρηματικά έπαθλα των 50.000 δολαρίων (34.000 ευρώ) και τη φιλοξενία που θα προσφερθεί στους αθλητές, το Status Athens Open 2008 κατατάσσεται αυτομάτως στην τρίτη κατηγορία του θεσμού, προσφέροντας τους ανάλογους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Με βάση αυτά τα μεγέθη αναμένεται να προσέλθουν αθλητές που βρίσκονται στις θέσεις 100-250 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και ορισμένους παίκτες πολύ μεγαλύτερης κλάσης.

Το τουρνουά θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, το διάστημα 18-20 Απριλίου. Από ελληνικές συμμετοχές, πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης (Νο.142 στην παγκόσμια κατάταξη) και ο Βασίλης Μαζαράκης (Νο.257).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!