X
Επικαιρότητα

Dieselgate: Επιδίκαση αποζημιώσεων σε δύο Έλληνες ιδιοκτήτες ύψους έως και 11.000 €

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή που φιλοξενείται στο enikonomia.gr, αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν πλέον πάνω από 30.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του VW Group στη χώρα μας, καθώς υπάρχει πλέον προηγούμενο για τους Έλληνες καταναλωτές μετά τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από Ειρηνοδικείο της χώρας.

Συγκεκριμένα, αποζημίωση ύψους 11.000 € και 5.500 € επιδίκασε το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε δύο ιδιοκτήτες μοντέλων της VW στη χώρα μας, εξαιτίας της ύπαρξης του διαβόητου πλέον λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων στα οχήματα τους. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση 5285/2017, ο ιδιοκτήτης ενός VW Polo 1.6 TDi έχει το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση αγοράς του αυτοκινήτου και επιστροφής από τον αντιπρόσωπο του ποσού των 11.000 ευρώ, πλέον των δικαστικών δαπανών. Στη δεύτερη περίπτωση (απόφαση 5286/2017), η κάτοχος ενός VW Polo 1.2 σύμφωνα με το δικαστήριο εξαπατήθηκε από την VW υποχρεώνοντάς την να καταβάλει πάνω από 5.500 ευρώ ως αποζημίωση, πλέον των δικαστικών δαπανών.

Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα VW Polo δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι προδιαγραφές Euro5 σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 30.000 αυτοκίνητα VW, Audi, Skoda, Seat και Porsche που φέρουν το παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων, εκ των οποίων τα 20.000 έχουν εισαχθεί από επίσημη εισαγωγική και τα υπόλοιπα είτε από ανεξάρτητες εμπορίες είτε από ιδιώτες.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!