X
Επικαιρότητα

Δε θέλει λεφτά η Ford!

Η Ford διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση που έχει προγραμματίσει και δεν έχει ανάγκη να αναζητήσει δανεισμό από το κράτος

«Η Ford διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση που έχει προγραμματίσει και δεν έχει ανάγκη να αναζητήσει δανεισμό από το κράτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλαν Μιούλαλι. «Δεν επιθυμούμε να δανειστούμε άλλα χρήματα. Έχουμε αρκετή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο αλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση», όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους. Ο κ. Μιούλαλι απέδωσε τη σχετικά καλύτερη κατάσταση της εταιρείας, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, στο δάνειο των 23 δισεκατομμυριών δολαρίων που είχε πάρει το 2006.
Το ηγετικό στέλεχος της Ford επισήμανε ότι οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ θα είναι παρόμοιες με του Δεκεμβρίου, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 36% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία εκτιμά ότι το πρόγραμμα αναζωογόνησης της οικονομίας που προωθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει αποτελέσματα στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων από το δεύτερο μισό του 2009.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!