top icon
Επικαιρότητα

DB10: Η νέα Aston Martin του 007!

Η Aston Martin παρουσίασε και επίσημα τη νέα DB10, το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του 007, του πιο διάσημου, με άλλα λόγια, βρετανού κατασκόπου στη ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου.

Η Aston Martin παρουσίασε και επίσημα τη νέα DB10, το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του 007, του πιο διάσημου, με άλλα λόγια, βρετανού κατασκόπου στη ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο… ειδικών περιστάσεων, που θα κατασκευαστεί σε 10 μόλις αντίτυπα, αποκλειστικά για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εν λόγω ταινίας (η 24η κατά σειρά), η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της εντός έδρας και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, με τον τίτλο Spectre τον Οκτώβριο του 2015 και πρωταγωνιστή, για μια ακόμα, φορά τον Daniel Craig. Από εκεί και πέρα, η καθʼ όλα εντυπωσιακή DB10 έρχεται να αναδείξει συγχρόνως και τη μορφή που αναμένεται να έχουν τα επερχόμενα νέα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας, αρχής γενομένης με τον αντικαταστάτη της DB9, η οποία και θα υιοθετεί το σύνολο του σχεδιαστικού DNA της «κινηματογραφικής» DB10. Σε αντίθεση με την τελευταία, η νέα DB9 (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται), θα «πατά» σε ένα εντελώς νέο δάπεδο, ενώ κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της δεν θα φιλοξενούνται οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι 8κύλινδροι και 12κύλινδροι ατμοσφαιρικοί κινητήρες της Aston Martin, αλλά τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα της γερμανικής AMG.

Έως τότε (σ.σ.: οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις τοποθετούν χρονικά το ντεμπούτο της νέας DB9 στα μέσα του 2016), ας απολαύσουμε την DB10, ένα αυτοκίνητο που έρχεται να «ανανεώσει» μια κινηματογραφική παράδοση 50 ετών που ξεκίνησε με την θρυλική DB5 το 1964 στην αξέχαστη ταινία Goldfinger._X.A.

 

Οι Aston Martin του «007» από το 1964 έως σήμερα


Goldfinger / 1964 / Sean Connery / Aston Martin DB5


Thunderball / 1965 / Sean Connery / Aston Martin DB5


On her Majestyʼs Secret Service / 1969 / George Lazenby / Aston Martin DBS


The Living Daylights / 1987 / Timothy Dalton / Aston Martin V8 Vantage


Goldeneye / 1995 / Pierce Brosnan / Aston Martin DB5


Die Another Day / 2002 / Pierce Brosnan / Aston Martin V12 Vanquish


Casino Royale / 2006 / Daniel Craig / Aston Martin DBS


Quantum of  Solace / 2008 / Daniel Craig / Aston Martin DBS


Skyfall / 2012 / Daniel Craig / Aston Martin DB5
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ