top icon
Επικαιρότητα

Clio RenaultSport 200 Turbo

Η Renault παρουσιάζει στη Γενεύη την κορυφαία σε ιπποδύναμη και επιδόσεις έκδοση του Clio.

Το κινητήριο σύνολό της είναι ένας εντελώς νέος turbo άμεσου ψεκασμού των 1.6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους στις 6.000 στροφές ανά λεπτό και 24,4 χλγμ. ροπής, διαθέσιμης από τις 1.750 έως τις 5.500 στροφές ανά λεπτό. Όσο για τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, βρίσκονται πολύ χαμηλά για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, στα 144 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
Το βάρους 1.204 κιλών πεντάθυρο (για πρώτη φορά) Clio RenaultSport, εφοδιασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων είναι κατά 36 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του της προηγούμενης γενιάς, ενώ επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Για το πρώτο χιλιόμετρο απαιτούνται 27,1 δευτερόλεπτα, στα οποία το Clio RenaultSport φτάνει με ταχύτητα 230 χιλιομέτρων την ώρα.
 
O χειριστής του θα έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport, Race). Στη βασική έκδοσή του προσφέρεται με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Προαιρετικά, μπορεί να παραδοθεί και με μαύρου χρώματος των 18 ιντσών, με ελαστικά Dunlop Sport Maxx.  
 
To νέο Clio Renaultsport 200 Turbo θα παράγεται στο εργοστάσιο της Διέππης, εκεί όπου άλλοτε κατασκευάζονταν οι Alpine. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται μέσα στον Ιούνιο.  
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ