X
Επικαιρότητα

Citroen Metropolis Concept

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο, με την ονομασία Metropolis, αποκάλυψε η Citroen ενόψει της επίσημης πρεμιέρας του στη Σαγκάη την 1η Μαϊου.

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο, με την ονομασία Metropolis, αποκάλυψε η Citroen ενόψει της επίσημης πρεμιέρας του στη Σαγκάη την 1η Μαϊου.
Πρόκειται για μια επιβλητική και φουτουριστική σε σχεδίαση λιμουζίνα, η οποία απευθύνεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας (σημ.: η μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο και η δεύτερη σε δημοτικότητα για την Citroen) και ξεχωρίζει –κυρίως- για τις θηριώδεις διαστάσεις της. Με συνολικό μήκος 5,3 μ. και πλάτος 2 μ., το Metropolis Concept καλείται να ανταγωνιστεί, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής του Γάλλου κατασκευαστή, μοντέλα της μεγάλης κλάσης, όπως είναι για παράδειγμα η Mercedes S-Class και η ακόμα πιο πολυτελής Maybach 62. Εκτός όμως από την πρωτοποριακή αισθητική προσέγγιση των εξωτερικών επιφανειών του μοντέλου, στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα «μεγάλα» Citroen, ιδιαίτερο –αν όχι μεγαλύτερο- ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεχνολογίες που το ρηξικέλευθο Metropolis Concept «κουβαλά».
Σημείο αναφοράς του αυτοκινήτου στον τομέα αυτό είναι το υβριδικό σύστημα κίνησης με το οποίο εφοδιάζεται, το οποίο αποτελείται από έναν 2λιτρο V6 βενζινοκινητήρα, απόδοσης 272 ίππων, καθώς και έναν ηλεκτρικό, με συνδυασμένη απόδοση 460 ίππους –απόδοση εφάμιλλη με εκείνη ενός 4λιτρου V8 βενζινοκινητήρα! Με χαμηλές ταχύτητες κίνησης πάντως, το πολυτελές σεντάν της Citroen μπορεί να κινηθεί μόνο με τη βοήθεια του ηλεκτρικού κινητήρα έχοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπομπές CO2, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, ανέρχεται στα μόλις 70 γραμμάρια/χλμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του οχήματος, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του σχεδιαστικού κέντρου της PSA που εδρεύει στη Σαγκάη, συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις μετάδοσης. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την αρωγή μιας ακόμα πιο εξελιγμένης εκδοχής της υδροπνευματικής ανάρτησης της Citroen. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!