X
Επικαιρότητα

Citroen DS και η νέα στρατηγική της εταιρίας

Με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της, η Citroen αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπο, δημιουργώντας παράλληλα μία νέα γκάμα μοντέλων.

Με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της, η Citroen αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, αλλάζοντας όχι μόνο στρατηγική αλλά και ολόκληρη τη φιλοσοφία στην οποία βασίζεται. Η κίνηση αυτή συνοδεύεται από τη δημιουργία μίας νέας γκάμας μοντέλων, την αλλαγή της λογικής -και της αισθητικής- των εκθέσεων, καθώς και τον επανασχεδιασμό του λογότυπου της εταιρίας, που πλέον είναι πιο στρογγυλεμένο, με διαφορετική γραμματοσειρά.
Το πλάνο αναδιάρθρωσης της Citroen αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με στόχο να ολοκληρωθεί το 2013. Ειδικά για τη γκάμα των μοντέλων, ο στόχος είναι στα επόμενα τρία χρόνια να παρουσιαστούν έξι νέες προτάσεις, ιδανικά με συχνότητα μία ανά εξάμηνο. Για την ακρίβεια η Citroen σκοπεύει να δημιουργήσει μία δεύτερη γκάμα, παράλληλα με την υπάρχουσα, η οποία θα απευθύνεται σε ένα premium κοινό.
Για το λόγο αυτό η εταιρία επαναφέρει το όνομα DS στο προσκήνιο, επιχειρώντας να δώσει κάτι από την αίγλη του θρυλικού ομώνυμου αυτοκινήτου που παρουσίασε στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει με τη νέα ονοματολογία είναι το DS3, που αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης ως πρωτότυπο, για να περάσει λίγο αργότερα στην παραγωγή, χωρίς αισθητές διαφοροποιήσεις.
Οι διαστάσεις του DS3 το τοποθετούν κάπου ανάμεσα στα C3 και C4, χωρίς ωστόσο τα εν λόγω μοντέλα να είναι άμεσα ανταγωνιστικά προς αυτό. Με βάση τον προχωρημένο σχεδιασμό, την ποιότητα και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, οι ιθύνοντες της εταιρίας δηλώνουν ότι κυριότερος ανταγωνιστής του θα πρέπει να θεωρηθεί το Mini. Τεχνικά χαρακτηριστικά και στοιχεία για τους κινητήρες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, υπάρχει όμως έντονη φημολογία που λέει ότι κάτω από το καπό θα βρίσκεται μία νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων συνόλων, προϊόν της συνεργασίας του ομίλου PSA με τη BMW.
Η γκάμα των DS θα εμπλουτιστεί αργότερα με τα μεγαλύτερα DS4 και DS5, εκ των οποίων το δεύτερο θα βασίζεται πιθανότατα στο πρωτότυπο Hypnos που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Παρίσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!