top icon
Επικαιρότητα

Citroen Cactus concept

Πρωτότυπο crossover από τους Γάλλους στη Φρανκφούρτη, με τεχνολογία Hybrid Air και πολλά ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από την πρώτη ματιά, πρόκειται για τον προπομπό ενός μοντέλου που θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Nissan Juke. Επιπλέον, με βάση την ανακοίνωση της Citroen, αποτελεί επίσης προπομπό των μελλοντικών μικρομεσαίων της γαλλικής εταιρείας. Η σχεδίασή του είναι εντυπωσιακή, παρά το γεγονός ότι οι δημιουργοί του προσανατολίστηκαν στη διατήρηση μόνο των απαραίτητων στοιχείων, με καλή αισθητική και παράλληλα πρακτική λειτουργία. Παράδειγμα το Airbump, που είναι η γενικότερη ονομασία των προστατευτικών στοιχείων στον προφυλακτήρα και τις πλαϊνές επιφάνειες του αυτοκινήτου, καθώς χάρις του ανθεκτικού στις γρατζουνιές υλικού και των θυλάκων αέρα στο εσωτερικό του απορροφούν την ενέργεια των μικροσυγκρούσεων.

Το σύστημα Hybrid Air, στο οποίο έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα Pure Tech με τα υδραυλικά συστήματα και τον πεπιεσμένο αέρα που διαθέτει. Το αποτέλεσμα θα φανεί καθαρά στην τσέπη του μελλοντικού αγοραστή, αφού η μέση κατανάλωση σε καύσιμο βρίσκεται κάτω από τα τρία λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4.210 χλστ.
Πλάτος: 1.750 χλστ.

Ύψος: 1.530 χλστ.

Απόσταση από το έδαφος: 210 χλστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ