X
Επικαιρότητα

Citroen C-Cactus

Αντικειμενικά, δεν πρόκειται για το ομορφότερο πρωτότυπο που αντικρίσαμε ποτέ. Επειδή όμως η ομορφιά είναι υποκειμενική, η Citroen προτίμησε να δώσει έμφαση στα «εσωτερικά» χαρίσματα του C-Cactus, επηρεασμένη, προφανώς, από τις οικολογικές της ανησυχίες.

Το εν λόγω πρωτότυπο, μήκους 4,2 μέτρων, αποτελεί μία σπουδή του πως θα μπορούσε να είναι ένα οικονομικό οικογενειακό όχημα, με ιδιαίτερη άποψη στο θέμα των μετακινήσεων. Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί, σε μεγάλο βαθμό, ανακυκλώσιμα υλικά, περιορίζοντας έτσι το συνολικό κόστος.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το εσωτερικό του στερείται ποιότητας και ανέσεων. Αντιθέτως, το φουτουριστικό του ταμπλό διαθέτει σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής, ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα, cruise control και αυτόματο κλιματισμό, χωρίς μάλιστα το τελικό κόστος του αυτοκινήτου να ξεπερνά αυτό ενός απλού C4, στη βασική του έκδοση.

Εστιάζοντας περαιτέρω στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, η Citroen το εφοδίασε με ένα υβριδικό HDi σύνολο, ισχύος 100 περίπου ίππων. Ο συνδυασμός αυτός του diesel με τον αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει μέση κατανάλωση 3,4 λίτρων ανά 100 χλμ., με εκπομπές CO2 μόλις 78 γρ./χλμ. Σε συνθήκες μάλιστα αυξημένης κίνησης, με μικρές ταχύτητες και χαμηλό φορτίο, το C-Cactus μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!