X
Επικαιρότητα

Χρονιά ρεκόρ το 2008 για τη Ferrari

Εν μέσω οικονομικής κρίσης η Ferrari φαίνεται να βαδίζει απτόητη προς την αντίθετη κατεύθυνση, με βάση τα οικονομικά της.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η Ferrari φαίνεται να βαδίζει απτόητη προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς ανακοίνωσε ότι το 2008 αποτέλεσε χρονιά θετικού ρεκόρ στα οικονομικά της. Τα στοιχεία αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης της παραγωγής, της δραστικής μείωσης των εξόδων και φυσικά των εμπορικών κινήσεων οι οποίες στηρίζονται σε ένα μοναδικό προϊόν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου, Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, «το κλείσιμο του 2008 με τα πρωτοφανή αποτελέσματα στην ιστορία της εταιρίας, αποτελεί το καλύτερο επισφράγισμα στις προσπάθειές μας και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις στρατηγικές μας που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον άνθρωπο και βέβαια στο ποιοτικό προϊόν το οποίο συνεχώς βελτιώνουμε. Μάλιστα, το ρεκόρ αυτό ήρθε να προστεθεί σε μία ακόμα νίκη μας στο πρωτάθλημα της F1, απονέμοντάς μας τον 16ο τίτλο στους κατασκευαστές, που είναι και ο 8ος στα τελευταία δέκα χρόνια».
Η Ferrari έκλεισε την οικονομική χρονιά του 2008 με έσοδα 1.921 εκ. ευρώ, μια αύξηση σε σύγκριση με το 2007 της τάξης του 15,2%. Καθοριστικό παράγοντα στην αύξηση αυτή έπαιξαν πρωτίστως οι πωλήσεις της 430 Scuderia και δευτερευόντως των 612 Scaglietti και 599 GTB. Μέσα στο 2008 η Ferrari παρέδωσε 6.587 αυτοκίνητα, 2% δηλαδή περισσότερα σε σχέση με το 2007. Εντυπωσιακή είναι επίσης η αύξηση των πωλήσεών της στην Ανατολική Ευρώπη που φτάνει το +23%.
Θετικά είναι τέλος και τα στοιχεία από το επίσημο δίκτυο των 25 καταστημάτων Ferrari σε όλο τον κόσμο, τα έσοδα των οποίων παρουσίασαν αύξηση κατά 16%. Η ιταλική εταιρία ευελπιστεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, επενδύοντας σημαντικά στις νέες τεχνολογίες, καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό της, στο οποίο παρέχει αξιοζήλευτες συνθήκες εργασίας και μοναδικά προνόμια.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!