X
Επικαιρότητα

Chevrolet Spark και Cruze

H Chevrolet ανακοίνωσε τις δύο πρωτιές της που θα λάβουν χώρα στην Έκθεση της Γενεύης και αφορούν στα νέα Spark και Cruze.

Όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της Έκθεσης της Γενεύης όλο και περισσότερες εταιρίες ανακοινώνουν αυτά που πρόκειται να αποκαλύψουν στη συνέχεια στα περίπτερά τους. Τη σκυτάλη έλαβε τώρα η Chevrolet, η οποία και ανακοίνωσε τις δύο πρωτιές που πρόκειται να λάβουν χώρα στις 3 Μαρτίου.
Η πρώτη έχει να κάνει με το Spark, ένα «φρέσκο» πεντάθυρο μίνι που έχει βασιστεί στα σχέδια του πρωτότυπου Beat. Θα χρησιμοποιεί δύο τετρακύλινδρα σύνολα 1,0 και 1,2 λτ. τα οποία υπόσχονται ότι θα είναι οικονομικά στην κατανάλωση και με οικολογική ευαισθησία, καθώς θα εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους. Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το Spark θα προσφέρει ευρυχωρία στους επιβάτες του και σύμφωνα με τις αρχές της Chevrolet θα προσφέρει επίσης καλή σχέση αξίας/τιμής. Το Spark είναι σχεδόν έτοιμο να βγει στην παραγωγή και σύμφωνα με τα σχέδια της Chevrolet θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.
Η δεύτερη πρωτιά που θα τραβήξει τα βλέμματα στο περίπτερο του αμερικάνου κατασκευαστή, θα είναι το νέο Cruze Το Cruze έχει εξελιχθεί με γνώμονα την ευρωπαϊκή αισθητική, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις δυναμικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο σεντάν το οποίο θα βγει στην αγορά αμέσως μετά την παρουσίασή του στην Έκθεση και μάλιστα θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα λανσάρει τη νέα παγκόσμια σχεδιαστική φιλοσοφία της Chevrolet. Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν ότι θα εξοπλίζεται από δύο βενζινοκινητήρες στα 1,6 και 1,8 λτ., οι οποίοι θα διαθέτουν πλήρως μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Η κορυφαία όμως έκδοση θα χρησιμοποιεί ένα 2,0 λτ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 150 ίππους και κατανάλωση που θα κυμαίνεται στα 5,6 λτ./100 χλμ. σε μεικτό κύκλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!