top icon
Επικαιρότητα

Chevrolet concept cars

Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα τους στις 6 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, τρία νέα concepts επιχειρούν να αποδείξουν ότι η Chevrolet είναι συντονισμένη με τις απαιτήσεις των αγοραστών παγκοσμίως.
 
Δημιουργημένη στα στούντιο σχεδίου GM στο Incheon, στη Νότια Κορέα, η νέα σειρά supermini σχεδιάστηκε με βάση τις νέες τάσεις στην αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ, όπου μικρότερα και πιο αποδοτικά στα καύσιμα, σημειώνουν όλο και περισσότερες πωλήσεις κάθε χρόνο.
 

Trax

Το πιο «άγριο» οπτικά απ’ τα τρία, το Trax, είναι ένα crossover αυτοκίνητο πόλης –ένα αυτοκίνητο που θα είχε την ίδια απόδοση σε βόλτες μέσα στην πόλη και σε πιο δύσκολους δρόμους. Κινούμενο από ένα μικρό κινητήρα πετρελαίου ενός λίτρου, διαθέτει ανθεκτικό σε χτυπήματα προφυλακτήρα, μια πίσω ενσωματωμένη ρεζέρβα και τροχούς διαστάσεων 16 ιντσών. Εσωτερικά είναι λειτουργικό, με αναδιπλώμενο–επίπεδο χώρο αποσκευών και ψηλή οροφή, προσθέτοντας στην πρακτικότητά του. Αλλά το πραγματικά έξυπνο σημείο του είναι το σύστημα οδήγησης και στους τέσσερις τροχούς, που διαθέτει ένα ανεξάρτητο «πακέτο» μπαταρίας και ηλεκτρικό κινητήρα για τις πίσω ρόδες, παρέχοντας μια χαμηλού κόστους και εύκολης εφαρμογής εγκατάσταση τεσσάρων τροχών με καμία αρνητική επίδραση στην κατανάλωση καυσίμων.
 

Groove

Το Groove, απ’ την άλλη μεριά, έχει και ένα πιο ρετρό στυλ, ανακαλώντας στιλιστικά πρότυπα από τις γραμμές του ’60 ώστε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στην κίνηση της πόλης. Τροχοί διαστάσεων 17 ιντσών και πετρελαιοκίνητος κινητήρας του ενός λίτρου. Πρακτική, μεγάλη καμπίνα, ενώ το κάθετο παρμπρίζ προσθέτει κι άλλο στην πρακτικότητα του εσωτερικού.
 

Beat

Στοχεύει σε ένα πιο νέο κοινό. Κινούμενο από μια μηχανή turbo 1,2 λίτρων, το 3θυρο Beat έχει την όψη ενός υψηλής τεχνολογίας και αποδόσεων μικρού αυτοκινήτου, με ανοιχτό πράσινο χρώμα και μπροστινά φώτα LED. Εσωτερικά, τα ασυνήθιστα υφάσματα δεν προσφέρουν μόνο στυλ και άνεση, αλλά προσθέτουν στην αίσθηση χώρου του αυτοκινήτου, ενώ η ινώδης οπτική του φωτισμού στην οροφή δίνει στο αυτοκίνητο μια χαλαρωτική αίσθηση πίσω απ’ το τιμόνι. Προσθέτοντας κι άλλα, το «κλασικό στερεοφωνικό» αντικαθίσταται από ένα juke-box, που εμφανίζεται στο ταμπλό και περιλαμβάνει το δικό του δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.
 
Και τα τρία αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν έχοντας κατά νου την παγκόσμια διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων της GM, όπου συνδυάζονται οι καλύτερες πρακτικές στην μηχανική, στο στυλ, στη μετάδοση ισχύος και στην κατασκευή για να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που μπορούν να στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά και παράλληλα να ανταποκρίνονται και σε τοπικές ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο για αναπτυσσόμενες οικονομίες μπορεί να παραχθεί από την ίδια αρχιτεκτονική όπως και ένα για τη Δυτική Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να είναι συντονισμένο συγκεκριμένα για τις ανάγκες της τοπικής του αγοράς. _Τ.Κ.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ