X
Επικαιρότητα

Chevrolet Beat: στην παραγωγή το 2010

Θα θυμάστε ίσως τα τρία μικρά αυτοκίνητα που παρουσίασε η Chevrolet, στις αρχές περίπου της χρονιάς, στη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης, με στόχο της μια σαφή πρόταση επί τροχών για την μετακίνηση στις μεγάλες πόλεις τα επόμενα χρόνια. 

Στις παραμονές λοιπόν μιας άλλης μεγάλης έκθεσης, στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ αυτή τη φορά, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως το ένα από αυτά θα βγεί οριστικά στην παραγωγή το 2010.

Η ανακοίνωση από το Λος Άντζελες αναφέρει ότι το «Beat», που τελικά επελέγη, συγκέντρωσε την προτίμηση και την ψήφο 1.900.000 χρηστών του Διαδικτύου.

Το τρίθυρο «Beat» είναι προσθιοκίνητο, με τετρακύλινδρο κινητήρα turbo 1.2 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο που υπερίσχυσε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έναντι των δύο «αδελφών» του Groove και Trax, σχεδιάστηκε -όπως και εκείνα- στο Desigh Studio της General Motors στη Νότια Κορέα.

Οι φιλοδοξίες της General Motors για τη σταδιοδρομία του Beat είναι προφανώς μεγάλες, αφού ένα «μικρό παγκόσμιο αυτοκίνητο» που θα μπορεί να διανέμεται με διάφορα εμπορικά σήματα και στις πέντε ηπείρους, είναι ακριβώς το ζητούμενο γι αυτήν…

 

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!