X
Επικαιρότητα

Χείρα βοηθείας από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνδράμει οικονομικά τις δοκιμαζόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες, δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Υπέρ της κρατικής επιχορήγησης των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών τάχθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει εμπράκτως τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της γηραιάς ηπείρου, ιδίως αν υπάρξει οικονομική ενίσχυση των “BigThree” του Ντιτρόιτ, από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κάθε είδους υποστήριξη, η οποία πρέπει όμως να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Είμαι υπέρ ενός σχεδίου σωτηρίας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ σώσει από τη χρεοκοπία τις GM, Ford και Chrysler, δαπανώντας δισ. δολάρια, τότε εμείς δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε και να μην βοηθήσουμε τους ευρωπαίους κατασκευαστές», δήλωσε ο «Κύριος Ευρώ», όπως είναι το προσωνύμιό του.
«Ωστόσο δεν έχει νόημα να επιχειρήσουν μεμονωμένα η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία να προστατέψουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους. Η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει από κοινού», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!