X
Επικαιρότητα

Caterham Seven 160

Με τον τρικύλινδρο κινητήρα της Suzuki θα προσφέρεται πλέον η νέα βασική έκδοση του αειθαλούς Seven που παράγει κατόπιν αδείας η Caterham, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία 160.

Τη νέα βασική έκδοση του Caterham την είδαμε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης. Πλέον, έφτασε η ώρα για την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής. Με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα των 660 κυβικών εκατοστών της Suzuki θα προσφέρεται πλέον η νέα βασική έκδοση του αειθαλούς Seven που παράγει κατόπιν αδείας της Lotus η Caterham, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία 160.

Με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο το κλασικό μοντέλο θα επιταχύνει από στάση έως τα 96 χιλιόμετρα την ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ανέρχεται στα 161 χιλιόμετρα την ώρα.

Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλην Μεγάλης Βρετανίας) οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους την έκδοση με την κωδική ονομασία 165, η οποία είναι συμβατή με την κοινοτική οδηγία Euro 5 και η τιμή πώλησής της βρίσκεται στα 25.000 ευρώ περίπου. Στη Μεγάλη Βρετανία θα προσφέρεται η έκδοση 160, η οποία δεν πληρεί τα όσα προβλέπονται από τις προδιαγραφές της κοινοτικής οδηγίας Euro 5 και θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014 και οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν στους δικαιούχους τους στις αρχές της άνοιξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!