X
Επικαιρότητα

Car Of The Year 2011: Oι υποψήφιοι

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Car Of The Year τα 33 νέα μοντέλα της αγοράς, που στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011».

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Car Of The Year τα 33 νέα μοντέλα της αγοράς, που στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011».
Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή COTY (ακρωνύμιο του Car Of The Year) αποτελείται από επιλεγμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου που ψηφίζουν διαδοχικά για να αναδείξουν το νικητή. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται εδώ και λίγα χρόνια και ο διευθυντής των «4Τροχών» κ. Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Η πρώτη ανάλογη ψηφοφορία έγινε το 1964 και από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, με αποτέλεσμα σήμερα η κατάκτηση του τίτλου ή η διάκριση στην κατάταξη να θεωρείται ένα πολύ σοβαρό avantage για την εμπορική σταδιοδρομία κάθε αυτοκινήτου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα νέα μοντέλα ανάμεσα στους υποψήφιους για τον τίτλο είναι να έχει αρχίσει η διάθεσή τους σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες και να αριθμούν 5.000 μονάδες. Tις περισσότερες επιτυχίες στο θεσμό έως τώρα έχουν η Fiat (9), η Renault (6) και η Ford (5).
Μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου θα ξέρουμε ποια θα είναι τα 7 από τα 33 αυτοκίνητα που ψηφίστηκαν για να διεκδικήσουν σε δεύτερη φάση τον τίτλο. Το όνομα του τελικού νικητή θα ανακοινωθεί στις 29 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. _Σπ.Χατ.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Alfa Romeo Giulietta
Audi A1
Audi A8
BMW 5 Series
BMW X3
Chevrolet Spark
Citroen C3
Citroen C4
Citroen DS3
Dacia Duster
Fiat Doblo
Ford C-Max/Grand C-Max
Honda CR-Z
Hyundai ix35
Jaguar XJ
Kia Sportage
Kia Venga
Lexus CT 200h
Mazda5
Mini Countryman
Mitsubishi ASX
Nissan Juke
Nissan Leaf
Nissan Micra
Opel Meriva
Renault Wind
Saab 9-5
Seat Alhambra
Suzuki Kizashi
Suzuki Swift
Volkswagen Touareg
Volkswagen Sharan
Volvo S60/V60

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!