top icon
Επικαιρότητα

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Πολυτέλεια και coupe σχεδιασμός, με παράλληλο σεβασμό στην ιστορία της, από την BMW και το studio Pininfarina στο Concorso d Eleganza Villa d Este του 2013.

Πολυτέλεια και coupe σχεδιασμός, με παράλληλο σεβασμό στην ιστορία της, από την BMW και το studio Pininfarina στο Concorso dʼEleganza Villa dʼEste του 2013.
 
Αυτό το μοναδικό (one-off) τετραθέσιο coupe επιδείχθηκε στις 24 Μαΐου στη διάσημη για το είδος και το χαρακτήρα της εκδήλωση «Concorso dʼEleganza Villa dʼEste», ως το αποτέλεσμα της συνεργασίας του γερμανικού εργοστασίου με το studio Pininfarina. Το ομολογουμένως πολύ όμορφο σχήμα της μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του ʼ60, θυμίζοντας τις εξαιρετικές κατασκευές της BMW στα χρόνια της πρώτης εμφάνισης της Neue Klasse, όπου αποσπούσαν το θαυμασμό τα παράγωγα της σειράς CS Coupe με τους κινητήρες των 2.0 και των 3.2 λίτρων.
 
Επιστρέφοντας στο σήμερα, η BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe ξεχωρίζει στην δημοφιλή εκδήλωση με τη μεγάλη μάσκα και τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα (χαρακτηριστικό και του τότε, αν και ο Bertone είχε διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους σχεδιαστικούς οίκους, υιοθετώντας το στρογγυλό σχήμα στα φώτα), σε συνδυασμό με τις μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών.
 
Η πολυτέλεια είναι διάχυτη στο αυτοκίνητο, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, όπου σημείο αναφοράς είναι η επένδυση από ξύλο Kauri ηλικίας 48.000 ετών. Στα μηχανικά μέρη, το ευμεγέθες λογότυπο V12 στα πλαϊνά του αμαξώματος μαρτυρά την παρουσία του κινητήρα της 760i, χωρητικότητας έξι λίτρων και ισχύος 544 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ