X
Επικαιρότητα

BMW M3 CRT

Ακόμα μία ειδική έκδοση της M3 παρουσίασε η BMW. Μετά την Μ3 GTS, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ελαφρώσει λίγο η θρυλική έκδοση της Σειράς 3, με την εκδοχή CRT.

Ακόμα μία ειδική έκδοση της M3 παρουσίασε η BMW. Μετά την Μ3 GTS, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ελαφρώσει λίγο η θρυλική έκδοση της Σειράς 3, με την εκδοχή CRT. Tα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις «Carbon Racing Technology», και αναμφίβολα μαρτυρούν την προσπάθεια που έχει γίνει για περιορισμό του βάρους. 

Φυσικά, χρησιμοποιούνται πλαστικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα, κι έτσι διάφορα εξαρτήματα (από το καπό μέχρι τα καθίσματα) χάνουν αρκετό από το βάρος τους. Γενικά, έχουν αφαιρεθεί 45 κιλά σε σχέση με μια κανονική Μ3, ενώ, αν ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί να απομακρύνει και κάποια στοιχεία εξοπλισμού, μειώνοντας τη συνολική μάζα κατά άλλα 25 κιλά. 

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα περιορισμένης παραγωγής όχημα (μόνο 67 θα κατασκευαστούν), που επιδεικνύει τις διαδικασίες διαμόρφωσης αυτών των πολύ ελαφρών υλικών, όπως εκείνες χρησιμοποιούνται στα μελλοντικά ηλεκτρικά της BMW, το i3 και το i8. O κινητήρας είναι όμοιος με αυτόν της GTS και έχει χωρητικότητα 4.360 κ.εκ., αποδίδοντας 450 ίππους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!