X
Επικαιρότητα

BMW Innovation Days

Μια σειρά από καινοτομίες, που αναμένεται να βρουν εφαρμογή στο προσεχές είτε στο απώτερο μέλλον στα αυτοκίνητα παραγωγής, παρουσίασε η BMW στους εκπροσώπους του Eιδικού Tύπου.

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες καινοτομίες, που αναμένεται να βρουν εφαρμογή στο προσεχές είτε στο απώτερο μέλλον στα αυτοκίνητα παραγωγής, παρουσίασε η BMW στους εκπροσώπους του Eιδικού Tύπου.
Η παρουσίαση, που έφερε τον τίτλο Innovation Days, αφορούσε νέες τεχνολογίες που σα στόχο έχουν ως επί το πλείστον να κάνουν ακόμα πιο ξεκούραστη, πιο απολαυστική και πιο ασφαλή τη συμβίωση του οδηγού με το αυτοκίνητό του. Σχεδόν όλες οι τεχνολογίες αποτελούν μια πιο φρέσκια και ανατρεπτική αντιμετώπιση πάνω στις λύσεις που καλείται να δώσει η αυτοκινητοβιομηχανία σε θέματα άνεσης, ασφάλειας, αλλά και εξοικονόμησης καυσίμου. Έτσι, το αυριανό αυτοκίνητο μπορεί να έχει θερμομονωμένο κινητήρα, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες από την κρύα εκκίνηση, θα εκμεταλλεύεται τη θερμότητα των καυσαερίων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, θα προβάλει έγχρωμα στο παρμπρίζ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οδήγηση, αλλά και για το χειρισμό όλων του των συστημάτων, θα επικοινωνεί με ένα κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας, για να δίνει, αλλά και να παίρνει πληροφορίες ώστε να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα, κι όταν αυτό δεν θα είναι εφικτό, ο οδηγός θα μπορεί να παρακολουθεί τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα που θα έχει κατεβάσει το τετράτροχό του από το ίντερνετ! Το έξυπνο αυτοκίνητο του μέλλοντος, θα μπορεί ακόμα να μεταμορφώνει τον ήχο του κινητήρα του με το πάτημα ενός διακόπτη και να συνθέτει ένα σάουντρακ ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης!
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!