top icon
Επικαιρότητα

BMW & PSA Group: νέος κινητήρας

Από τη συνεργασία μεταξύ του BMW Group και της PSA Peugeot-Citroen προέκυψε ένας νέος κινητήρας βενζίνης 1,4 λίτρων. Αυτός ο νέος κινητήρας προήλθε από τον υπάρχοντα κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, που ήδη έχει τοποθετηθεί στα MINI Cooper και Cooper S, όπως επίσης και στο Peugeot 207.
 
Η ισχύς του νέου κινητήρα ανέρχεται στους 95 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. Διαθέτει την ίδια τεχνολογία όπως ο κινητήρας 1,6 λίτρων για να βελτιώσει τις αποδόσεις, ενώ μειώνει την κατανάλωση καυσίμου: μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και μεταβλητό βύθισμα βαλβίδων. Ο νέος κινητήρας έχει την ίδια διάμετρο κυλίνδρου, αλλά μικρότερη διαδρομή εμβόλου.
 
Η συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων ανακοινώθηκε στο Μόναχο το Δεκέμβριο 2004. Η κοινή ανάπτυξη των κινητήρων έγινε στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του BMW Group στο Μόναχο, με ομάδες μηχανικών από τους δύο ομίλους και κοινά έξοδα. Οι κινητήρες διαθέτουν υψηλή τεχνολογία, που έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων σε σύγκριση με τους προηγούμενους κινητήρες βενζίνης και παράλληλα βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας.
 
Σε πλήρη ανάπτυξη, η παραγωγή αυτής της οικογένειας κινητήρων (1,4 & 1,6 λίτρων) θα φτάνει το ένα εκατομμύριο μονάδες το χρόνο. Η κατασκευή των μηχανικών μερών θα γίνεται και για τους δύο συνεργάτες, στο εργοστάσιο της PSA Peugeot-Citroen στο Douvrin (περιοχή Nord Pas de Calais), όπου και συναρμολογούνται για τα αυτοκίνητα της PSA Peugeot-Citroen, ενώ για τα ΜΙΝΙ θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της BMW στο Hams Hall της Μεγάλης Βρετανίας.
 
 
 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ