X
Επικαιρότητα

BMW 1 Series Economy Race

Efficient Dynamics ή με άλλα λόγια απόδοση και οικονομία. Η φιλοσοφία της BMW και στην πράξη ήταν το ζητούμενο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού οικονομίας που ολοκληρώθηκε στην πίστα των Σερρών σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση

Efficient Dynamics ή με άλλα λόγια απόδοση και οικονομία. Η φιλοσοφία της BMW και στην πράξη ήταν το βασικό ζητούμενο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού οικονομίας που ολοκληρώθηκε στην πίστα των Σερρών σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας χάρη στην πρωτοβουλία του Νίκου Ταγκούλη και υπό την εποπτία του ελληνικού γραφείου Τύπου της BMW.

Στον διαγωνισμό που διήρκησε μια εβδομάδα συμμετείχαν 40 δημοσιογράφοι απʼόλη την Ευρώπη οι οποίοι κλήθηκαν να εκμεταλλευτούν την προηγμένη τεχνολογία της νέας σειράς 1 και να συνδυάσουν την ταχύτητα με την οικονομία.

Με αυτοκίνητο μια ΒΜW 118i με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων των 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το ζητούμενο για τους διαγωνιζόμενους ήταν η ολοκλήρωση 6 γύρων με καταμέτρηση τόσο του συνολικού χρόνου όσο και της κατανάλωσης. 

Η βαθμολογία για τον καθένα προέκυπτε από τον συνδυασμό και των δύο με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται στην οικονομία καυσίμου. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα η πρώτη θέση κατέληξε σε συνάδελφο Radoslav Slavchev από την Βουλγαρία όμως το πιο σημαντικό είναι πως η 118i κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σημείωσε μέση κατανάλωση ακόμα και 4,8 λίτρων/100χλμ αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ουσιαστική απόδοση και αξία της σύγχρονης τεχνολογίας της γερμανικής εταιρίας σε πραγματικές συνθήκες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό οικονομίας θα βρείτε στους 4Τ Ιανουαρίου._Γ.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!