top icon
Επικαιρότητα

BMW 1 Coupe tii Concept

Με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο η BMW επιχειρεί να κλέψει την παράσταση στην 40ή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της. Πρόκειται για τη σειρά 1 coupe tii, η οποία διαθέτει compact διαστάσεις, σπορ χαρακτήρα, επιθετικό σχεδιασμό και, το κυριότερο, ένα όνομα που ανασύρει έντονες μνήμες από το παρελθόν.

Οπτικά, το γερμανικό πρωτότυπο μοιάζει σα να έχει βγει από αγώνες ταχύτητας. Το λογότυπο tii κάνει αισθητή την παρουσία του σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου, ενώ εντυπωσιακός είναι και ο εξωτερικός χρωματισμός, η μαύρη γρίλια στη μάσκα και οι 18άρες ζάντες αλουμινίου. Ειδικά για το χρωματισμό, περιλαμβάνει τα τρία χρώματα της BMW, το λευκό, το μαύρο και το μπλε, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και φόρος τιμής των γερμανικών coupe των 60’s και 70’s.

Το βάρος της σειράς 1 coupe tii concept έχει περιοριστεί σημαντικά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ειδικά επιλεγμένων υλικών, όπως τα ανθρακονήματα. Όσον αφορά στην αεροδυναμική, το αυτοκίνητο διαθέτει βοηθήματα που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα και, κατά συνέπεια, καλύτερο κράτημα.

Τα αγωνιστικά γονίδια του αυτοκινήτου είναι εμφανή και στο εσωτερικό. Οι Γερμανοί επέλεξαν bucket καθίσματα από alcantara, ενώ το ίδιο υλικό κοσμεί το πάνω μέρος του ταμπλό, τον επιλογέα ταχυτήτων και το σπορ τιμόνι τριών ακτινών.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τύπο του κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται, ούτε βεβαίως και για τις επιδόσεις. Επιπροσθέτως, η BMW προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της στο θέμα της παραγωγής, αν και είναι μάλλον θέμα χρόνου να δούμε κάποια ισχυρότερη έκδοση της σειράς 1, είτε με τα λογότυπα tii, είτε με τον κωδικό Μ1.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ