X
Επικαιρότητα

Αύξηση πωλήσεων για τη Bentley

Οι πωλήσεις της Bentley αυξήθηκαν κατά 37% παγκοσμίως το 2011, με 7.003 νέες παραδόσεις, ενώ ο Δεκέμβριος ήταν ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών.

Το 2011 οι πωλήσεις της Bentley επανήλθαν σε προ-ύφεσης επίπεδα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε όλες τις μεγάλες αγορές. Οι πωλήσεις παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 37% σε 7.003 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 1.059 αυτοκίνητα (69% αύξηση σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο), ο καλύτερος μήνας από το προ-ύφεσης ρεκόρ της Bentley το 2007 και ο δεύτερος καλύτερος μήνας στην ιστορία της.
Η Αμερική εξακολουθεί να είναι η Νο 1 αγορά της Bentley με 2.021 πωλήσεις το 2011 (αύξηση 32%), ενώ για πρώτη φορά η Κίνα πήρε τη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις (1.839 αυτοκίνητα), ξεπερνώντας το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς πριν από το τέλος Ιουλίου. Το γεγονός αυτό είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο δεδομένης της σχετικά πρόσφατης παρουσίας της Bentley στην Κίνα (λιγότερο από 10 χρόνια).
Πολύ καλή απόδοση επιτεύχθηκε και σε άλλες αγορές. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 53% σε 1.187 αυτοκίνητα, κυρίως λόγω της δυνατής ζήτησης στη Γερμανία που αυξήθηκε κατά 88%. Η Αγγλία αποδείχθηκε ιδιαίτερη πρόκληση τους τελευταίους μήνες αλλά συνολικά σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 5% (1.031 αυτοκίνητα).
Όλες οι μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής, σημειώνουν αύξηση παρά την πολιτική αστάθεια που πλήττει ορισμένες από αυτές. Η νέα Continental GT αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής, με 2.404 μονάδες, πάνω από ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Bentley.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!