X
Επικαιρότητα

Αύξηση πωλήσεων για BMW και Porsche

Σημαντική άνοδο στις ετήσιες πωλήσεις τους τη χρονιά που μόλις πέρασε σημείωσαν οι δύο πολυτελείς και όχι μόνο γερμανικές φίρμες μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημαντική άνοδο στις ετήσιες πωλήσεις τους  τη χρονιά που μόλις πέρασε σημείωσαν οι δύο πολυτελείς και όχι μόνο γερμανικές φίρμες μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για 10η συνεχή χρονιά, οι Βαυαροί της BMW καταφέρνουν να διατηρήσουν την πρώτη θέση στην «κούρσα» των πολυτελών οχημάτων υπερσκελίζοντας για μία ακόμα φορά τους δύο βασικούς και ομοεθνείς, ασφαλώς, αντιπάλους της: την Mercedes και την Audi. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Δεκέμβριο οι παραδόσεις μοντέλων BMW σημείωσαν μια διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο της τάξης του 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, με τις μηνιαίες πωλήσεις τη εταιρείας να αγγίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τις 177.954 μονάδες. Συνολικά, η φετινή χρονιά κλείνει με θετικό κατά 10% πρόσημο για την BMW και συνολικό όγκο ταξινομήσεων που φτάνει τις 1,81 εκ. μονάδες χάρη και στη σημαντική αρωγή τόσο της κινεζικής όσο και της αμερικάνικης αγοράς. Η αύξηση για το Group BMW άγγιξε το 8% και οι πωλήσεις αντίστοιχα των BMW, Mini και Rolls Royce τις 2,11 εκ. μονάδες. Πίσω από τους Βαυαρούς… τερμάτισαν η Audi (+11%) με συνολικές ταξινομήσεις 1,74 εκ. αυτοκινήτων, ενώ μία… ανάσα πίσω της, η Mercedes «έκλεισε» το 2014 με 1,65 εκ. οχήματα και άνοδο, σε σχέση με το 2013, της τάξης του 13%.

Το δεύτερο… success story για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αφορά στην περίπτωση της Porsche, που είδε το 2014 τις συνολικές της πωλήσεις να σκαρφαλώνουν στην τιμή ρεκόρ των 189.849 μονάδων. Οι πωλήσεις της τον τελευταίο μήνα της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 39%, ενώ ποσοστιαία η αύξηση φτάνει το 17%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2 στις 3 πωλήσεις της Porsche αφορά μοντέλα της κατηγορίας SUV (βλ. Cayenne και Macan), με την τελευταία να σημειώνει πωλήσεις που άγγιξαν τις 45.000 μονάδες._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!