X
Επικαιρότητα

Αυξήσεις έως 45% στα διόδια των Ε.Ο.

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο και μάλιστα κακόγουστο. Από την Τετάρτη 2 Απριλίου αυξάνονται έως 45% τα τέλη διοδίων στις Εθνικές Οδούς, η εκμετάλλευση των οποίων πέρασε στα χέρια των ιδιωτών.

Συγκεκριμένα η κοινοπραξία «Νέα Οδός ΑΕ», που κατασκευάζει την Ιονία Οδό, θα εκμεταλλεύεται το τμήμα του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από τη Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι τη Σκάρφεια Λοκρίδας. Το αντίτιμο στους σταθμούς Αφιδνών, Σχηματαρίου και Τραγάνας αυξάνεται από 2 ευρώ στα 2,75 ευρώ (αύξηση 37,5%).

Και προς τις δύο κατευθύνσεις θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων στην Πελασγία, το Μοσχοχώρι, τα Τέμπη και την Λεπτοκαρυά. Οι οδηγοί αυτοκινήτων θα καταβάλουν 1,90 ευρώ στην Πελασγία, 2,50 ευρώ στο Μοσχοχώρι, 1,30 ευρώ στα Τέμπη και 2,20 ευρώ στη Λεπτοκαρυά.

Αν προσθέσουμε τα 2 ευρώ που καταβάλουν οι οδηγοί στα διόδια των Μαλγάρων, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη στοιχίζει πλέον 15,40 ευρώ, από 10 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα (αύξηση 54%).

Σε αυξήσεις προχωρά από τις 2 Απριλίου και η κοινοπραξία «Μορέας ΑΕ», η οποία κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Το αντίτιμο για τη διέλευση των ΙΧ στα διόδια του Σπαθοβουνίου και της Νεστάνης ανεβαίνει από τα 2 ευρώ στα 2,90 ευρώ (αύξηση 45%). Από την Πέμπτη 3 Απριλίου θα λειτουργεί στους δύο αυτούς σταθμούς το e-pass της Αττικής Οδού, χωρίς όμως έκπτωση στις διελεύσεις.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!