X
Επικαιρότητα

Αυξάνεται ο ΦΠΑ στη Γερμανία

Από τον Ιανουάριο του 2007 ο συντελεστής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) αυξάνεται στη Γερμανία από 16% σε 19&, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από το οικονομικό επιτελείο της χώρας. Όπως είναι φυσικό, αυτό θα φέρει και «ντόμινο» αυξήσεων στα γερμανικά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αυτοκίνητα. Εννοείται βέβαια πως αυτό θα συμβεί και σε όλα τα «περιφερειακά» είδη που ενδιαφέρουν τον κόσμο των τεσσάρων τροχών.
Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 3% είναι αδύνατο να μην επηρεάσει τις τιμές πώλησής τους, από τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία των μετόχων της Volkswagen και της BMW διαμαρτύρονται για τη χαμηλή κερδοφορία των μοντέλων των δύο εταιρειών. Άλλωστε, πολλοί υποστηρίζουν πως αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο κ. Χέλμουτ Πάνκε αποτραβήχτηκε από την προεδρία της BMW.
Για την Ελλάδα έχει ανεπισήμως συζητηθεί η αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%, κάτι που σημαίνει πως τα περισσότερα προϊόντα –ανάμεσα στα οποία και τα αυτοκίνητα- θα πάνε στο 20%. Συγκεκριμένες αποφάσεις δεν έχουν παρθεί και τίποτε δεν είναι βέβαιο. Αν αυτό τελικά ισχύσει ή όχι, θα το μάθουμε τις ημέρες που θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός του 2007.
Όπως και νάχει, έρχονται ανακατατάξεις, είτε στα εγχώρια οικονομικά δεδομένα είτε στα διεθνή…      
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!