X
Επικαιρότητα

«Αυτόνομο» Audi R8 e-tron στην CES

Τη Σαγκάη και την Consumer Electronics Show επέλεξε η Audi προκειμένου να παρουσιάσει το πρώτο φουλ ηλεκτρικό «αυτόνομο» όχημά της.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα concept μοντέλο αλλά και το τρίτο κατά σειρά Audi, μετά τα A7 και RS7, που υιοθετεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτροκίνητο αυτό R8 εφοδιάζεται με μια πληθώρα καμερών, ραντάρ και αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίες, που συνδυαστικά καταφέρνουν να χαρίζουν στον οδηγό μια πλήρη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τα… ενδότερα, τα πάντα παραμένουν ως είχαν.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 462 ίππων και ροπή 920(!) Nm, η οποία είναι διαθέσιμη από τον πρώτη στιγμή που ο οδηγός του R8 e-tron αγγίξει το πεντάλ του γκαζιού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του οχήματος, με τα «0-100» να έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. Και όλα αυτά, με την αυτονομία κίνησης του εν λόγω R8 να κυμαίνεται, σύμφωνα με την Audi, ούτε λίγο ούτε πολύ τα 450 χλμ. Αξίζει να προσθέσουμε πως η γερμανική εταιρεία αναμένεται στο άμεσο μέλλον να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της προκειμένου οι συσσωρευτές ενέργειας του «αυτόνομου» R8 e-tron, αλλά και εκείνοι πολλών άλλων ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας Audi, να μπορούν να φορτίζουν… εξ αποστάσεως Audi Wireless Charging._X.A.  
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!