X
Επικαιρότητα

Αβέβαιο το επόμενο Volvo XC90

Φρένο στην παραγωγή της δεύτερης γενιάς του XC90 φαίνεται ότι βάζει η Volvo. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η σουηδική εταιρία ενδέχεται να μην αλλάξει το μοντέλο της μέσα στο 2009, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Οι λόγοι για τους οποίους η Volvo φέρεται να πήρε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με την αδυναμία της εταιρίας να δώσει στο μοντέλο ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα το έκαναν πιο ανταγωνιστικό. Τέτοια στοιχεία είναι κάποιοι νέοι κινητήρες, ένα καινούριο σύστημα ανάρτησης και -ασφαλώς- μία υβριδική έκδοση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ανάγκη για μείωση του βάρους του νέου XC90, οδήγησε στην επιλογή ελαφρύτερων υλικών, τα οποία όμως ανέβασαν το κόστος κατασκευής του αυτοκινήτου.

Με δεδομένα αυτά, δεν αποκλείεται οι Σουηδοί να αποφάσισαν την ακύρωση των σχεδίων τους και τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος μοντέλου μέχρι το 2012, το οποίο αναμένεται πλέον να περάσει από ένα ριζικό facelift, μέσα στο 2009. Οι ίδιες, μάλιστα, φήμες θέλουν την προσοχή της Volvo να έχει πλέον εστιαστεί στα μικρότερα μοντέλα της XC60 , XC50, αλλά και στο ακόμη πιο μικρό, XC30.

Αν πάντως αυτές διαψευστούν τελικά και το XC90 φτάσει στη γραμμή της παραγωγής, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, τότε δεν αποκλείεται να δανειστεί το πάτωμα κάποιου από τα μοντέλα της Ford.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!