top icon
Επικαιρότητα

Automotive Brand Contest 2011

Τα μοντέλα της Kia απέσπασαν τέσσερα βραβεία σχεδίασης στο νέο διαγωνισμό «Automotive Brand Contest», ο οποίος προωθείται από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού.

Τα μοντέλα της Kia απέσπασαν τέσσερα βραβεία σχεδίασης στο νέο γερμανικό διαγωνισμό «Automotive Brand Contest», ο οποίος προωθείται από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα, η Kia εξασφάλισε τον τίτλο «Best of Best» στην κατηγορία συνολικού σχεδιασμού της μάρκας. Επίσης, τρία μοντέλα της βραβεύτηκαν στην κατηγορία της εξωτερικής σχεδίασης.

Πρόκειται για ένα νέο διεθνή διαγωνισμό εμπορικών σημάτων και σχεδιασμού που διοργανώθηκε από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού «Rat für Formgebung», το οποίο ιδρύθηκε το 1953 από πρωτοβουλία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και είναι επίσης αμόδιο για το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού «Designpreis der Bundesrepublik Deutschland».

Η κριτική επιτροπή του πρώτου Automotive Brand Contest ανέδειξε την Kia Motors νικήτρια σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία Brand Design, στην οποία βαθμολογούνται η στρατηγική και ο συνολικός σχεδιασμός της μάρκας, η Kia αναδείχθηκε «Best of Best».

Για την κατηγορία εξωτερικού σχεδιασμού, στην οποία βαθμολογείται ο σχεδιασμός του ίδιου του οχήματος, βραβεύθηκαν τρία μοντέλα της Kia: το συμπαγές CUV Sportage, το B segment Rio (προς πώληση από το φθινόπωρο του 2011 στις περισσότερες αγορές) και το νέο D segment Optima sedan. Tα Kia Optima και Kia Sportage έχουν ήδη λάβει σημαντικά βραβεία design: το βραβείο red dot design και το βραβείο iF design.

Η Kia Motors Corporation (www.kia.com) ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Ως μέλος του Hyundai-Kia Automotive Group, η Kia στοχεύει να γίνει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της παγκόσμιας αγοράς. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 13 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 8 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 172 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 44.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ