top icon
Επικαιρότητα

auteco: o νέος παίκτης

Αν και πολύ πρόσφατος κι εντελώς νέος «παίκτης» στο χώρο του ιδιωτικού τεχνικού ελέγχου, η auteco έχει κιόλας διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα κρατικά ΚΤΕΟ, αλλά και με την επίσης ιδιωτική Αutovision.
 
Σε ό,τι αφορά τα κρατικά ΚΤΕΟ η σύγκρισή της με αυτά θα ήταν ούτως ή άλλως ατυχής, αφού σε αυτά η διαφάνεια των ελέγχων και η οργάνωση-καθαρότητα του χώρου είναι έννοιες άγνωστες.
 
Σε ό,τι έχει σχέση με την Αutovision, η διαφορά βρίσκεται στην αντίστροφη πορεία που έχει με αυτή: ενώ η Αutovision είναι μια εταιρεία ευρωπαϊκής προέλευσης που διατηρεί υποκαταστήματα σε πολλές χώρες, κυρίως με τη μέθοδο του franchise αλλά και με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, η auteco είναι μια ελληνογενής εταιρεία που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο μέλλον υποκαταστήματα και σε άλλα κράτη. 
 
Μεγαλύτερη εγγύηση γι αυτό αποτελεί η «J&P Άβαξ», η μεγάλη εταιρεία τεχνικών έργων που υποστηρίζει την προσπάθεια της auteco και που σαφώς θα τη στηρίξει και θα την επεκτείνει όσο χρειάζεται, με «όπλο» την εμπειρία και το καλό όνομα που έχει δημιουργήσει από τις επιτυχημένες δραστηριότητές της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και στη Μέση Ανατολή. 
 
Οι πρώτες εγκαταστάσεις της auteco, που διαθέτουν και πιστοποίηση «ISO 17020», βρίσκονται επί της λεωφόρου Αθηνών 107. Το σημείο είναι πάρα πολύ κεντρικό και πολυσύχναστο, απέναντι από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά και από κάποιο Υπουργείο που πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί. 
 
Σύντομα η auteco, της οποίας οι σταθμοί αδειοδοτούνται από το Υπουργείο Μεταφορών και εκδίδουν δελτίο ισότιμο με το αντίστοιχο των κρατικών ΚΤΕΟ και της ιδιωτικής εταιρείας Αutovision, θα λειτουργήσει εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο (λεωφόρος Κηφισού 88) και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Και σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε επιλογή των εγκαταστάσεων σε πολύ κεντρικά σημεία, γεγονός που δείχνει ακόμη μία διαφοροποίηση από την Αutovision: οι δύο εταιρείες έχουν τις ίδιες επιδιώξεις και προσβλέπουν στο ίδιο αποτέλεσμα, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τεχνικό έλεγχο στα τηλέφωνα 8011145836 και 210 3407700, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την auteco θα παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.auteco.gr.
 
H γνώμη του πελάτη
Σαφώς νοιώθεις άνθρωπος και μπορείς να προγραμματίσεις τον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σου στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, πίνοντας τον καφέ σου σε ευχάριστο περιβάλλον και παρακολουθώντας με άνεση το όχημά σου να υποβάλλεται στα διάφορα στάδια του ελέγχου. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνονται καθόλου τα ιδιωτικά κέντρα ελέγχου: τα όρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο, στις διάφορες φάσεις που κρίνουν αν το αυτοκίνητο είναι αξιόδρομο ή όχι, είναι υπερβολικά αυστηρά. Πολύ συχνά, οχήματα που κανονικά θα έπρεπε να κοσμούν την άσφαλτο, κατορθώνουν να περνούν ίσα-ίσα τις «εξετάσεις» ή ακόμη και να κόβονται. Αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε ωραίο: σκοπός του τεχνικού ελέγχου δεν είναι η «αριθμολαγνεία», αλλά η ασφάλεια στους δρόμους.
 
Τα πολύ αυστηρά όρια εξυπηρετούν ωραιότατα τα κρατικά ΚΤΕΟ, αφού καθόλου δεν ταράζουν το «σύστημά» τους –που όλοι ξέρουμε ποιο είναι- και διαιωνίζουν τα κακώς κείμενα της αδιαφάνειας και της νοθείας του αποτελέσματος. Να λοιπόν γιατί βλέπουμε ένα καθόλα ασφαλές αυτοκίνητο να αποτυγχάνει στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ επειδή παραδείγματος χάριν ξεπέρασε κατά 0,00003% το όριο των καυσαερίων, ενώ την ίδια στιγμή ένας αυτοκινούμενος «χάρος» κυκλοφορεί μεγαλοπρεπώς στους ίδιους με εμάς δρόμους με το αυτοκόλλητο των κρατικών ΚΤΕΟ στην πινακίδα του.
 
Λοιπόν, κάτι πρέπει να γίνει με αυτό…
Οδική ασφάλεια χωρίς ειλικρίνεια, δεν επιτυγχάνεται… 
 
Σπύρος Χατήρας
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ