X
Επικαιρότητα

Αudi: Στην παραγωγή Sport Quattro και Nanuk

Στην παραγωγή πρόκειται να φθάσουν σύντομα τα Sport Quattro και Nanuk, που γνωρίσαμε ως concept cars στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Στην παραγωγή πρόκειται να φθάσουν σύντομα τα Sport Quattro και Nanuk, που γνωρίσαμε ως concept cars στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αυτό αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Audi στη Μεγάλη Βρετανία, προσθέτοντας πως η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να αργήσει. Φυσικά, οι εκδόσεις παραγωγής των δύο αυτοκινήτων θα είναι αρκετά διαφοροποιημένες από τα δύο πρωτότυπα που είδαμε το φθινόπωρο στη γερμανική πόλη, οπωσδήποτε όμως δεν θα απωλέσουν τον εξωτικό τους χαρακτήρα.

AUDI SPORT QUATTRO
Μηχανική καρδιά του Sport Quattro concept είναι ο twin-turbo V8 TFSI των τεσσάρων λίτρων, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 71,1 χλγμ. ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 150 ίππων, ενώ αμφότεροι συνεργάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic των οκτώ σχέσεων. Η συνδυασμένη ισχύς των 700 ίππων επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 305 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλεκτροκίνηση, μπορεί να διανύσει απόσταση έως 50 χιλιομέτρων. Παρά τα θηριώδη τεχνικά χαρακτηριστικά του, το υβριδικό coupe της Audi εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με παράλληλη χρήση τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων και συστήματος start & stop, ενώ οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 59 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4.602 χλστ.
Πλάτος: 1.964 χλστ.
Ύψος: 1.386 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.784 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 1.850 κιλά

AUDI NANUK
H
διθέσια τετρακίνητη κατασκευή της Audi καλύπτει τον όποιο «χώρο» μπορεί να υπάρχει μεταξύ ενός crossover και ενός supercar, με εντελώς νέο twin-turbo V10 πετρελαιοκινητήρα των 500 ίππων και με πάνω από 100 χλγμ. ροπής. Χρέη κιβωτίου ταχυτήτων εκτελεί μια ανανεωμένη έκδοση του S tronic, των επτά σχέσεων. Το βάρος 1.900 κιλών Nanuk Quattro επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ είναι σε θέση να αναπτύξει τελική ταχύτητα 305 χιλιόμετρα την ώρα. Κι όλα αυτά, με μέση κατανάλωση σε καύσιμο που ανέρχεται σε 7,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4.541 χλστ.
Πλάτος: 1.990 χλστ.
Ύψος: 1.337 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.710 χλστ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!