X
Επικαιρότητα

Audi Sport Quattro Laserlight concept

Nέα εμφάνιση για το Quattro concept, αυτή τη φορά με φώτα τεχνολογίας laser, στο Consumer Electronics Show του Las Vegas στις 6 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο, την πιο κατάλληλη κατά την γερμανική εταιρεία, προκειμένου να δείξει το επίπεδο της τεχνογνωσίας της, το οποίο θα βρει εφαρμογή στα μελλοντικά της μοντέλα. Στο Quattro concept τα εμπρός διπλά φωτιστικά σώματα συνταιριάζουν τις τεχνολογίες matrix LED και laser. Με βάση την πρώτη εκπέμπεται η χαμηλή σκάλα των φώτων και με σύμφωνα με τη δεύτερη τα μεγάλα φώτα. Τα φώτα laser έχουν μικρότερο μέγεθος από τα LED, φωτίζοντας το δρόμο σε απόσταση που φθάνει μέχρι και τα 500 μέτρα. Πρώτος εκπρόσωπος αυτής της τεχνολογίας σε δράση θα είναι το αγωνιστικό R18 e-tron quattro.

Τα υπόλοιπα στοιχεία του αυτοκινήτου δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Μηχανική καρδιά του Sport Quattro concept είναι ο twin-turbo V8 TFSI των τεσσάρων λίτρων, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 71,1 χλγμ. ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 150 ίππων, ενώ αμφότεροι συνεργάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic των οκτώ σχέσεων. Η συνδυασμένη ισχύς των 700 ίππων επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 305 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλεκτροκίνηση, το concept μπορεί να διανύσει απόσταση έως 50 χιλιομέτρων.


Παρά τα θηριώδη τεχνικά χαρακτηριστικά του, το υβριδικό coupe της Audi εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με παράλληλη χρήση τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων και συστήματος start & stop, ενώ οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 59 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος: 4.602 χλστ.
Πλάτος: 1.964 χλστ.
Ύψος: 1.386 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.784 χλστ.
Βάρος: 1.850 κιλά

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!