top icon
Επικαιρότητα

Audi crossover coupe concept

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit ένα νέο concept για τη μικρομεσαία κατηγορία, με crossover coupe χαρακτηριστικά.

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit ένα νέο concept για τη μικρομεσαία κατηγορία, με crossover coupe χαρακτηριστικά.

Οι κοντοί πρόβολοι, η χαμηλή οροφή και οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης προδίδουν μία ιδιαίτερα δυναμική εξωτερική εμφάνιση. Τεχνικές πληροφορίες για την μήκους 4,20 μέτρων νέα τετραθέσια δημιουργία της Audi δεν υπάρχουν ακόμη, όμως το σήμα e-tron στα πλαϊνά του αμαξώματος μαρτυρά πως το το νέο concept car της Audi είναι εφοδιασμένο με υβριδικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η νέα δημιουργία των Γερμανών που θα δούμε στο Detroit αποτελεί τον προπομπό του Q1. Οι πληροφορίες για την επέκταση της γκάμας Q της Αudi προς τα κάτω αναφέρουν ότι το 2016 θα είναι έτοιμη η έκδοση παραγωγής του. Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB του Ομίλου, την οποία θα μοιράζεται με το VW Polo. Το πλάτος του θα είναι 1,75 και το ύψος του 1,57 μέτρα.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων του θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο του λίτρου και τον τετρακύλινδρο των 1.2 λίτρων, αλλά και έναν turbo των 1.6 λίτρων, που θα εξοπλίσει την έκδοση SQ1 των 200 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες θα είναι των 1.4 και 1.6 λίτρων, ενώ η υβριδική έκδοση θα στοιχειοθετείται από έναν 1.4 TFSI και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, με συνδυασμένη ισχύ 204 ίππων.

Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, καθώς και με ένα -νέο ίσως- DSG. To Audi Q1 θα προσφέρεται προσθιοκίνητο στη βασική του έκδοση, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με τετρακίνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ