X
Επικαιρότητα

Audi Cross Cabriolet Quattro Concept

Ένα νέο «υβρίδιο», που ισορροπεί ανάμεσα σε δύο φαινομενικά ασύμβατες κατηγορίες, των κάμπριο και SUV, παρουσίασε σήμερα η Audi, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης του Λος Άντζελες. Το Cross Cabriolet Quattro Concept θέτει ουσιαστικά τις βάσεις για μία νέα υποκατηγορία αυτοκινήτων.

Η μαλακή, υφασμάτινη οροφή με την οποία εφοδιάζεται, απαιτεί μόλις 17 δευτερόλεπτα για την πλήρη αναδίπλωσή της, φέρνοντας έτσι τον ήλιο και τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η αίσθηση αυτή της ελευθερίας ενισχύεται από την έλλειψη μεσαίας κολώνας και roll bar, όπως ακριβώς σε ένα κάμπριο.

Ταυτόχρονα, το ογκώδες αμάξωμα των 4,62 μέτρων, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η τετρακίνηση προσφέρουν όλα όσα θα περίμενε κανείς από μία συμβατική SUV πρόταση.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, όπου βρίσκεται ένα τρίλιτρο diesel σύνολο, ισχύος 240 ίππων. Το συγκεκριμένο εξασφαλίζει μέση κατανάλωση μόλις 7,3 λίτρα/ 100 χλμ. ενώ, χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα περιορισμού των καυσαερίων, ικανοποιεί ακόμα και τις μελλοντικές προδιαγραφές Euro 6, οι οποίες θα ισχύσουν από το 2014!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!