top icon
Επικαιρότητα

Audi A8 Hybrid

H Audi δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία για την υβριδική έκδοση του Α8, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

H Audi δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία για την υβριδική έκδοση του Α8, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.
 
Το πολυτελές saloon μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο 4κύλινδρο TFSI κινητήρα των 211 ίππων της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος θα έχει τη συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία ιόντων-λιθίου, που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών και ζυγίζει 37,6 κιλά. 

 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η ναυαρχίδα της Αudi εξοπλίζεται με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, το οποίο αποδίδει 211 ίππους και 350 Nm ροπής από τις 1.500 στροφές ανά λεπτό. Όσο για τον ηλεκτρικό κινητήρα, αυτός διαθέτει ισχύ 54 ίππων και 210 Nm ροπής. Όταν το Audi A8 Ηybrid χρησιμοποιεί για την κίνησή του μόνο τον ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να αναπτύξει ανώτατη ταχύτητα έως 100 χιλιόμετρα την ώρα. 

 
Η συνδυασμένη ισχύς του κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτροκινητήρα έχει ως αποτέλεσμα η υβριδική έκδοση του Α8 να αποδίδει 245 ίππους με 480 Nm ροπής, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ανέρχονται σε 148 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τιμή πολύ καλή για μοντέλο αυτής της κατηγορίας.  

 
Οι επιδόσεις του υβριδικού Α8 είναι πάρα πολύ καλές, καθώς δύναται να αναπτύξει ανώτατη ταχύτητα 235 χιλιόμετρα την ώρα και να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το βάρος του πλαισίου του είναι 231 κιλά και η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2012. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ