top icon
Επικαιρότητα

Audi A4 Allroad Quattro

O γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζεται να επανέλθει σε μία ειδική κατηγορία, με την παρουσίαση του A4 Allroad Quattro.

O γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζεται να επανέλθει σε μία ειδική κατηγορία, με την παρουσίαση του A4 Allroad Quattro, το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο με το νέο Saab 9-3X. Η Audi με την προσδοκία να αποτελέσει το A4 Allroad Quattro ακόμα και εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των SUV όπως το ομόσταυλο Q5 ή η BMW X5, θα παρουσιάσει αρχικά τρεις εκδόσεις, μία βενζινοκίνητη και δύο πετρελαιοκίνητες.
 
Ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης TFSI με τους 211 ίππους και τα 350 Nm ροπής θα χρησιμοποιεί το ημιαυτόματο κιβώτιο S-Tronic με το διπλό συμπλέκτη και θα επιταχύνει το A4 Allroad Quattro από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση που ανακοινώνεται θα φτάνει σε μεικτό κύκλο τα 8,1 λτ./100 χλμ.
 
Στο στρατόπεδο των πετρελαιοκινητήρων θα έχουμε ένα τετρακύλινδρο 2λιτρο TDI με 170 ίππους ο οποίος θα χρησιμοποιεί το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της Audi και θα επιταχύνει το Allroad Quattro από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. Η τελική του ταχύτητα θα είναι 213 χλμ./ώρα και η κατανάλωσή του 6,4 λτ./100 χλμ. Αντίστοιχα, ο κορυφαίος 3λιτρος TDI V6 με τους 240 ίππους και το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, θα χρειάζεται 6,4 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, η τελική του θα φτάνει τα 236 χλμ./ώρα και η κατανάλωσή του θα είναι 7,1 λτ./100 χλμ.
 
Οι διαφορές σε σύγκριση με το απλό Α4 πέρα από την τετρακίνηση, είναι το μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 20 χιλ. εμπρός και πίσω και το αυξημένο ύψος του αμαξώματος με υψηλότερα ελατήρια στην ανάρτηση – αν και η Audi δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό. Επιπρόσθετα, το Allroad Quattro θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία της Audi «Offroad Detection», (ORD), η οποία αναγνωρίζει το είδος του εδάφους στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο και τροποποιεί ανάλογα τις παραμέτρους στο ESP.
 
Οι τροχοί του A4 Allroad Quattro θα είναι 17 ιντσών και θα φοράνε ελαστικά διαστάσεων 225/55. Το δίχρωμο αμάξωμα θα ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τη μάσκα και τις ράγες στην οροφή. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιορίζονται στο ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και στις ειδικές επενδύσεις «Allroad». Το A4 Allroad Quattro θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης και αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τις αρχές του καλοκαιριού με τιμή εκκίνησης τις 37.100 ευρώ (στη Γερμανία). Μένει επίσης να αποφασίσει η Audi τι πρόκειται να κάνει με την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ