top icon
Επικαιρότητα

Aττική – Αυξημένη κίνηση την πρώτη ημέρα του lockdown

Αύξηση της κυκλοφορίας που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε το 100% σε ορισμένες αρτηρίες καταγράφει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, την πρώτη ημέρα του lockdown σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου 2020.

Αύξηση της κυκλοφορίας που άγγιξε και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και το 100% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττικής, καταγράφει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, την πρώτη ημέρα του lockdown σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου του 2020. Συνολικά σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων σε σχέση με το πρώτο lockdown της 23ης Μαρτίου του 2020 είναι αυξημένη κατά 50%.

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τρεις οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις 23-03-2020 είναι: Λ. Βασ. Σοφίας + 109.6%, Λ. Ποσειδώνος + 92.9%, Λ. Κηφισού + 87.9% Επιπλέον, να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στις 11 Φεβρουαρίου συγκριτικά με τις 10 Φεβρουαρίου παρουσίσε μείωση 7%. Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ