X
Επικαιρότητα

Αθήνα – προχωρά ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία με leasing

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της ΟΣΥ για την προμήθεια 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων, μέσω leasing, για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Πρόκειται για 300 λεωφορεία με κινητήρα diesel (90 αρθρωτά και 210 κανονικά) τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν (ή να αρχίσουν να παραδίδονται) το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Προσωρινοί ανάδοχοι, μετά την αξιολόγηση των προσφορών, αναδείχθηκαν τρεις: ο όμιλος Σαρακάκη, το Μεσογειακό Κέντρο Φορτηγού & Λεωφορείου και η Εθνική Leasing. Τώρα, αναμένεται ο έλεγχος της απόφασης και των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου αυτές να υπογραφούν στη συνέχεια.

Με βάση πρόσφατη νομοθετική διάταξη, τα λεωφορεία που θα προμηθευτεί η ΟΣΥ απαλάσσονται προσωρινά από την υποχρέωση υποβολής τεχνικής μελέτης μηχανολόγου-μηχανικού κατά τη διαδικασία ταξινόμησης. Αντί αυτής θα κατατεθεί μόνο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου καθώς και η πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας από τη χώρα προέλευσης. Η άδεια κυκλοφορίας που θα δώσει το υπουργείο θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και θα αντικατασταθεί από μόνιμη, αφού η ΟΣΥ ΑΕ καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας και την τεχνική μελέτη μηχανολόγου-μηχανικού

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, η μίσθωση θα ισχύει για τρία χρόνια με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα. Η συντήρησή τους θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ από τεχνικό προσωπικό της εταιρείας, υπό την εποπτεία των μειοδοτών.

Εντός 10 ημερών, μετά το τέλος κάθε μήνα, η ΟΣΥ θα εκδίδει βεβαίωση για τον αριθμό των λεωφορείων που διέθεσε ο ανάδοχος στην ΟΣΥ κάθε ημέρα του παρελθόντος μηνός, με βάση τα στοιχεία της τηλεματικής της ΟΣΥ για την κίνηση των λεωφορείων, με βάση την οποία θα γίνεται η πληρωμή του αναδόχου για τις μέρες κίνησης των λεωφορείων αυτών. Τα μισθωμένα λεωφορεία μπορούν να μεταβιβαστούν στην ΟΣΥ με δικαίωμα εξαγοράς, μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης και εφόσον είναι σε πλήρη και αποδοτική λειτουργία, με αντίτιμο 12.000 ευρώ ανά κανονικό λεωφορείο και 15.000 ευρώ ανά αρθρωτό λεωφορείο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!