top icon
Επικαιρότητα

Astra Aσφαλιστική: 27 εκατ. ευρώ ο “μποναμάς”

Στα 27 εκατομμύρια ευρώ περίπου θα φθάσει το κόστος ανάληψης από το Επικουρικό Κεφάλαιο των εκκρεμών ζημιών της «Αstra Aσφαλιστική», της οποίας η άδεια σύστασης και λειτουργίας πρόσφατα ανακλήθηκε.
 
Το Επικουρικό Κεφάλαιο θα διεκπεραιώσει κάπου 9.000 φακέλους, με μέσο όρο κόστους ζημιάς για τον καθένα τα 3.000 ευρώ. Σε 6.500 υπολογίζονται οι ήδη υπάρχουσες ζημιές, ενώ άλλες 2.500 περίπου θα προκύψουν στο διάστημα των 30 ημερών, κατά το οποίο το Επικουρικό Κεφάλαιο θα καλύπτει την αστική ευθύνη υπέρ τρίτων των ασφαλισμένων της «Αstra».
 
Όπως είναι ήδη γνωστό, το Επικουρικό Κεφάλαιο καλύπτει μόνο την αστική ευθύνη των ατυχησάντων πελατών κάθε εταιρείας που αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με περιθώριο μόνο 30 ημερών, ενώ καμμία ευθύνη δεν έχει για τις πρόσθετες ασφαλίσεις (πυρός, ολικής ή μερικής κλοπής και άλλες) που είχαν συμφωνηθεί με την παρανομήσασα εταιρεία.
 
Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο, αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα ανέρχονται στα 85 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ύψος της υπο-αποθεματοποίησης στην οποία κατέφυγε η «Αstra» ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 50% μόλις των πραγματικών αποθεμάτων που θα έπρεπε να έχει δηλώσει.
 
Για την ιστορία, η συνολική ασφαλιστική παραγωγή της εταιρείας για το 2004 ήταν περίπου 12.5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 9.2 αφορούσαν στον κλάδο αυτοκινήτου.     
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ