X
Επικαιρότητα

Aston Martin Rapide

Στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξής του, βρίσκεται το τετράθυρο supercar της Aston Martin. Η Rapide θα εξοπλίζεται από το V12 της εταιρείας που αποδίδει για την περίσταση 476 ίππους.

Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμη η Rapide και όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το τετράθυρο αυτοκίνητο επιδόσεων, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Porsche Panamera, περνά αυτή την περίοδο τις τελικές δοκιμές εξέλιξης και η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω του κιβωτίου Touchtronic, θα χαρίζει μία έκδοση του 6λιτρου V12 που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα του κατασκευαστή. Η ισχύς θα ανέρχεται στους 476 ίππους και η ροπή στα 61,2 χλγμ. Η Aston Martin δεν ανακοίνωσε πάντως λεπτομέρειες για τις επιδόσεις της Rapide.
Σχεδιαστικά, η έκδοση παραγωγής δανείζεται αρκετά από τα στοιχεία του πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2006 στο Ντιτρόιτ. Η Rapide προσφέρει θέσεις για 4 επιβάτες, οι χώροι όμως για τους πίσω είναι αρκετά περιορισμένοι. Το νέο μοντέλο της Aston Martin θα κατασκευάζεται στο Γκρατς της Αυστρίας, στο εργοστάσιο της Magna Steyr, και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2010._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!