top icon
Επικαιρότητα

Aston Martin: Ένα βήμα πριν την είσοδο στο χρηματιστήριο

Η Aston Martin θα γίνει η πρώτη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα εισαχθεί στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η επικείμενη είσοδος της Aston Martin στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς αποτελεί μία στρατηγική κίνηση υψίστης σημασίας στην 105χρονη πορεία της βρετανικής εταιρείας, η οποία αποτιμάται πλέον σε αξία σε πάνω από 5 δις στερλίνες. Η εταιρεία από την Gaydon, η οποία πέρυσι εμφάνισε για πρώτη φορά κέρδη από το 2010 και έχει χρεοκοπήσει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά φορές στην ιστορία της, δήλωσε την Τετάρτη ότι η είσοδός της στο χρηματιστήριο θα γίνει μέσω της πώλησης μετοχών από τους κυριότερους ιδιοκτήτες της -το ιταλικό επενδυτικό γκρουπ Investindustrial και την Investement Dar από το Κουβέιτ. Για το λόγο αυτό, οι ιθύνοντές της έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις στις χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές τις Μ. Βρετανίας περιμένοντας τις σχετικές εγκρίσεις το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

«Θα αποδείξουμε ότι το Brexit δεν αποτελέσει μεγάλη επιρροή για την εταιρεία μας», δήλωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή ταξινομεί το 25% των αυτοκινήτων της στις χώρες της ΕΕ, προσδοκά φέτος σε πωλήσεις που θα κυμαίνονται ανάμεσα στις 6.200 και 6.400 μονάδες. Για το 2019 δε, ο στόχος είναι οι 7.300 μονάδες, ενώ για το 2020, ο πήχης ανεβαίνει στις 10.000, επίδοση στην οποία θα συνεισφέρει τα μάλα ένα νέο SUV μοντέλο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά και θα κατασκευάζεται σ΄ένα νέο και δεύτερο κατά σειρά εργοστάσιο, μετά από εκείνο στην Gaydon, με έδρα την Ουαλία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ