X
Επικαιρότητα

Aston Martin DBS Volante

Το 16ο ανοιχτό αυτοκίνητο στην 95ετή ιστορία της εταιρίας εφοδιάζεται με κινητήρα V12 6,0 λτ. με 510 ίππους.

Τα αποκαλυπτήρια της Aston Martin DBS Volante, που είναι το 16ο ανοιχτό αυτοκίνητο στην 95ετή ιστορία της εταιρίας,  θα πραγματοποιηθούν στην Έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα. Η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή της DBS Volante χρειάζεται μόλις 14 δτ. για να ανοίξει και να αποθηκευτεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αποκαλύπτοντας ένα σαλόνι τεσσάρων θέσεων. Βέβαια, η Aston Martin προειδοποιεί ότι οι δύο πίσω θέσεις δεν θα είναι ιδιαίτερα άνετες…
Ο V12 κινητήρας των 6,0 λτ. με τους 510 ίππους και τα 570 Nm ροπής, προσφέρει στη DBS Volante όχι μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη: τα 4,3 δτ. για τα 0-100 χλμ./ώρα και 307 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Σε ό,τι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, θα υπάρχουν δύο επιλογές, μία χειροκίνητη 6 σχέσεων και μία αυτόματη «Touchtronic», επίσης 6 σχέσεων με χειριστήρια στο τιμόνι.

Η επαφή με το δρόμο γίνεται μέσω των Pirelli P Zero, 245/35 R20 μπροστά και 295/30 R20 πίσω. Τα φρένα της DBS Volante είναι κεραμικά, ενώ για τον περιορισμό του βάρους οι μηχανικοί της Aston Martin έχουν χρησιμοποιήσει κομμάτια από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, στο καπό και στο πορτμπαγκάζ. Τα 1.810 κιλά που ζυγίζει τελικά η DBS Volante ισοδυναμούν, όπως μας πληροφορεί ο άγγλος κατασκευαστής, με ένα μεσαίο γερμανικό πολυτελές αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό οι επιβάτες της νέας Aston Martin θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν αρκετά συστήματα, όπως το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen,  BeoSound, με τα 13 ηχεία, τις συνδέσεις για iPod και USB, αλλά και το σύστημα πλοήγησης με το σκληρό δίσκο (HDD).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!