X
Επικαιρότητα

Ασφάλειες: «πόλεμος» τιμών

Οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτου προσφέρουν νέα εκπτωτικά προγράμματα στους κατόχους οχημάτων, προκειμένου να επιβραδύνουν τη συνεχή διαρροή των πελατών τους προς τις εταιρείες που προσφέρουν φτηνά «πακέτα» και να καταφέρουν έτσι να συγκρατήσουν τις απώλειές τους.
Ο ηγέτης της συγκεκριμένης αγοράς, που δεν είναι άλλος από την «Εθνική Ασφαλιστική», έχει απωλέσει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα μέσα σε δύο χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που προωθεί νέα πολιτική, παρέχοντας έκπτωση 10% σε όσους έχουν ήδη συνάψει μαζί της ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ή πυρός. Η απόπειρα αυτή είναι η δεύτερη μέσα στο χρόνο, αφού το Μάιο είχε ανακοινώσει «πάγωμα» τιμών για το νομό Αττικής και μειώσεις ως και 35% για την περιφέρεια.
Ανάλογη πολιτική έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα η «Αγροτική Ασφαλιστική» και η «Interamerican». Οι τακτικές αυτές προκάλεσαν νέα υποχώρηση των τιμών, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αποθέματα είναι αυξημένες, λόγω των ελέγχων που διενεργεί το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Οι εξελίξεις περαιτέρω θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των ελέγχων του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Νοεμβρίου. 

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Το πρώτο εξάμηνο του 2006 ήταν ασφαλισμένα, σε 35 ασφαλιστικούς ομίλους, 4.418.548 οχήματα σε ολόκληρη την επικράτεια (εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη μέτρηση οι εταιρείες Intersalonica, AIG Greece, EOS και Αιγαίον).

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ: 506.315 αυτοκίνητα
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ: 438.436 αυτοκίνητα
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΑΑΕ: 386.620 αυτοκίνητα
ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ: 377.403 αυτοκίνητα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΑΕ: 278.761 αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!